torsdag 19 juli 2012

Sommaren är kort, det mesta har regnat bort...

Ja, det stämmer som Tomas Ledin sjunger. Vi har haft ett, minst sagt, växlande väder. Det har regnat i stort sett varje dag även om det har varit soligt med. Det har inneburit att vi inte varit nere på stranden en enda gång i sommar än. Vi har dock cyklat ner till ån vid vår by och badat så fort tillfälle funnits. Tur att den är så fint iordning-gjord!

Vår badplats vid ån.



Ny gunga på Skälby.


Eftersom sambon fick rycka in och jobba en vecka så passade jag och töserna på att göra lite utflykter medan han var tvungen att sova. Vi var bland annat på Skälby Gård inne i Kalmar, där kommunen har byggt ut och rustat upp den stora lekplatsen. Vi passade på att titta på lite husvagnar när vi ändå var inne i stan. Vad sägs om en sådan här? Dröm-vagnen... 


Stora tjejen har hunnit vara på ett hett efterlängtat ridläger och blivit av med sin rädsla för hästhoppning. Hon rider på ridskola i vanliga fall, men det går ju inte att jämföra med minst två timmars ridning varje dag i en veckas tid plus teori på kvällarna.



 Många dagar har dock tillbringats i hemmets lugna (???!!) vrå på grund av vädret.



Mellantösen fyllde nio i början av sommaren så hon firades med en tjejmiddag tillsammans med närmsta vännerna. Många var på semester så det blev inte så stor uppslutning, men desto mysigare och kvällen slutade med en mycket lyckad tillställning. Jag, mamman, agerade servitris/allt-i-allo-hjälp under hela kvällen.




Igår kväll hade vi verkligen vädergudarna på vår sida. Vi hade bestämt ett datum för en gatu-fest tillsammans med grannarna från gatan. Inte en droppe regn även om det verkade hotfullt till att börja med. En halvtimma innan vi satte oss till bords kom det en rejäl skur, men sen sken solen och vi kunde ställa upp bord och stolar och äta och dricka gott i goda grannars lag.


Nu ska vi titta på Bilar 2 för hundrade gången på ett par dagar känns det som och hoppas att regnet försvinner...


/K





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar